روز جهانی وبلاگ بهونهای شد تا بعد از مدتها دوری از محیط وبلاگ و وبلاگ نویسی، پستی منتشر کنم با عنوان بالا!عجیبه؟
خوب اگه از وبنوردهای اصیل و همیشگی باشید،کاملا منظورم رو از عنوان بالا متوجه میشوید ولی اگر جزء آن دسته افراد نیستید،این رو بگم که اصولا وبلاگ گل سر سبد،شناسنامه و رد پای اصلیه یک فرد در دنیای اینترنته.حتی میشه پا رو فراتر گذاشت و وبلاگ رو به عنوان خونهی رسمی یک فرد در دنیای اینترنت به حساب آورد.همهی اینا رو گقتم تا با کم ترین هزینه بار و بندیلمون رو ببندیم و سفری چند دقیقهای به دور دستها داشته باشیم.سفری که بیانگر همزیستی و تکاپوی انسانهای دیگر کرهی خاکی برای ابراز عقاید و احساساتشونِ.
۱- اولین وبلاگی که میخوام معرفی کنم و مهمون خونشون بشیم ، مربوط به شخصی میشه که همراه خانوادشون از سال ۱۳۸۰ به کرهجنوبی مهاجرت کردهاند. در این وبلاگ که عنوان “اینجا کرهجنوبی است” آن در بالای صفحه خودنمایی میکند ، همه جور اطلاعاتی از آداب و رسوم کرهایها گرفته تا جشنها و جشنوارههای کرهای،انواع غداها،راهنماییهای تحصیلی و به طور کلی شیوهی زندگی مردمان کره میتوان پیدا کرد. در واقع نویسندهی این وبلاگ کوشیده تا روایتگر مسائل قابل لمسی از واقعیات کره برای مخاطبین پارسی زبانش باشه.مسائل ریز و درشتی که به شیرینی و به دور از هر حاشیهای بیان میشه که به نظر نگارنده از نکات مثبت این وبلاگ است.
۲- وبلاگ شخصی جیسون هاینر(Jason Hiner).آقای هاینر تحصیلاتشون رو در زمینهی IT به انجام رسوندن و دارای مدارک متعدد ماکروسافت و سیسکو و خیلی چیزهای دیگه که پیشنهاد میکنم از اینجا و صفحهی “لینکداین” ایشون ببینید.آقای هاینر سالهای سال است که تجربههای ارزندهای در خصوص مدیریت و بازاریابی اینترنتی دارن.به گفتهی خودِ آقای هاینر، در وبلاگ شخصیشون مینویسند در مورد آنچه که در وبلاگ کاریشون نمیتوانند! TechRepublic نام وبلاگی است که هماکنون آقای هاینر در آن به عنوان سردبیر مشغول به فعالیت هست.اما دلیل آنکه این وبلاگ رو معرفی کردم آن است که به گمانم خواندن مقالات انتفادی از جانب نویسندهای که تحصیلات و تحقیقات تخصصیاش در حوزهی کامپیوتر و دنیای پر هیاهوی اینترنت است میتواند مفید فایده باشد.
۳-این یکی در مورد دوست خوبم ، آقای مارک وایتینگ (Mark Whiting) است.آقای وایتینگ با اینکه بیش از ۲۶ساله سن ندارد اما به عنوان دانشجو و در قالب پروژههای تحقیقاتی و علمی در دانشگاههای کشورهای مختلفی بودهاند .او که متولد استرالیا است،در دانشگاههای فرانسه،آمریکا،چین و هم اکنون در کرهجنوبی مشغول به تحصیل و کارهای پژوهشیش در رشته بوده.ر دانشجوی طراحی صنعتی در کرهجنوبی است.رزومهی علمی و کاری ایشون رو میتونید به طور کامل از “لینکداین” ببینید.ایشون در دو مرتبه برندهی جایزهی Red Dot Concept Award در طراحی صنعتی شدن و همچنین فعالیت زیادی در مورد کارآفرینی و خلاقیت انجام دادن و مؤسس و مدیر TEDxKAIST که واسه دانشگاشون باشه،هستن.
۴-کسی نیست جزء آقای سس گودین (Seth Godin).اگه تا حالا اسم ایشون رو نشنیدید بدونید که واسه شنیدن سخنرانی ایشون دست و پا میشکنند.ایشون کارآفرین و نویسنده کتابهای بسیار موفق و پرتیراژ در خصوص بازاریابی و خلاقیت است.توصیه اکید میکنم به وبلاگ و همینطور وبسایتشون سر بزنید.حتما از کار و آموزههای نوین ایشون حیرت زده میشید.یکی از کارهای جالبشون،در اختیار گذاشتن بعضی از کتابهای مطرحشون به صورت نسخهی الکترونیکی است.خاطرم هست جایی در وبلاگ ایشان میخواندم که دوستان و اطرافیانش او را به خاطر در ختیار گذاشتن نخسهی قابل دانلود کتابهایش در وبلاگ شخصیش مورد ملامت قرار می دادن.اما وی به زودی پاسخ دوستانش را با قاطعیت داد.نتیجه آن شد که نه تنها بازدیدکنندگانش به صورت غیر قابل باوری افزایش پیدا کرده بود بلکه نسخهی چاپی کتابهایش هم سود کلانی را وارد جیبش کرد.به نظر نگارنده،آقای گودین با این کارش سود و منفعت ناچیز را فدای منعت زیاد که همان بازدیدکنندهی همیشگی وبلاگش باشند از دست نداد.
آقای گودین وب سایت شخصی هم دارن که حیفم اومد اینجا یادی نکنم .صحبتها در مورد این مرد دوست داشتنی زیاد است اما برای شروع به شما توصیه میکنم که بر روی سر آقای گودین کلیک کنید!
۵-پروفسور ریچارد وایزمن(Richard Wiseman).او یک روانشناس اهل بریتانیاست که به زعم بسیاری از رسانههای بریتانیا از برترین روانشناسان این کشور است.پروفسور وایزمن را شیفته علم و دانش می دانند.در بسیاری از نشستهای ماکروسافت،گوگل و مناسبتهای مهم مرتبط دیگر، از سخنرانان دعوت شدهی ویژه است. ایشان با نوشتن کتابها و مقالات فراوان در رابطه با رواشناسی و مشاورههای کارآفرینی شهرت جهانی یافته.یکی دیگر از کارهای جالبشون ، همکاری در ساخت برنامهای تحت عنوان Telepath برای گوشی محبوب iPhone بوده.او همچنین در روزنامهی Independent on Sunday به عنوان یکی از ۱۰۰ نفری که بریتانیا را مکان بهتر و مناسبتری برای زندگی کردن میکنن،معرفی کرده.سر آخر این رو هم بگم که وبلاگ ایشون بسیار پر بازدیده،تردیدی درش نیست چون اگر فقط یک بار به وبلاگ ایشون سربزنید تنها از عنوان مطالبشان متوجه میشوید که فرد معمولی سر و کار ندارید!
* مواردی که گفته شد مختص به وبلاگهای بینالمللی بود که از دید شما گذشت.برای روز ۱۶ شهریور،روز وبلاگستان پارسی،به طور جداگانه مطلبی منتشر خواهم کرد.
** منظور از ناشناخته در عنوان این مطلب صرفا ناشناخته برای ما مخاطبهاست وگرنه اکثر افراد معرفی شده افراد شناخته شدهای هستند.
***پر واضح است که الویت بندی در بیان مطالب صورت نگرفته است چون در اینجا اعتقادی بر آن نیست.